Moa Monster

När jag var barn var det, om möjligt i högre utsträckning än idag, förbjudet för kvinnor att bli arga. Glittrande glada skulle de vara. När min mamma blev arg låste hon in sig på toa. Långt senare i livet har jag förstått hur mycket jag präglades av detta tabu att få bli arg. Berättar man inte för barnen vad som försigår får de fantisera. Min mamma blev kanske ett monster där inne på toa?

Moa Monster leker med det som kanske utspelades i min fantasi. Hon bestämmer själv över när och vem som ska blir ett monster. En lek som på barns vis gärna slår över i det absurda.

Bettina Johansson som gjorde bilderna hade lika roligt som jag när vi gjorde boken. Vi är många som behöver få bli arga ibland. Monsterarga!

Bild: Bettina Johansson
Bild: Bettina Johansson

Boken om Moa Monster

moamonsterbok2_fixad

Moa Monster

När jag var barn var det, om möjligt i högre utsträckning än idag, förbjudet för kvinnor att bli arga. Glittrande glada skulle de vara. När min mamma blev arg låste hon in sig på toa. Långt senare i livet har jag förstått hur mycket jag präglades av detta tabu att få bli arg. Berättar man inte för barnen vad som försigår får de fantisera. Min mamma blev kanske ett monster där inne på toa?

Moa Monster leker med det som kanske utspelades i min fantasi. Hon bestämmer själv över när och vem som ska blir ett monster. En lek som på barns vis gärna slår över i det absurda.

Bettina Johansson som gjorde bilderna hade lika roligt som jag när vi gjorde boken. Vi är många som behöver få bli arga ibland. Monsterarga!

Bild: Bettina Johansson

Boken om Moa Monster