När jag var stor och du var liten

– Varför är jag inte med på det där fotot?
– Du fanns inte då.
– Vadå inte fanns?
– Du var inte född då.
– Jamen, nånstans var jag väl?
– Inte vet jag. Du var väl nån annanstans.

Alla som har ett syskon kan nog känna igen sig i den här boken. Som det här med att vara minst. Hur många år man än fyller så kommer man ju aldrig ikapp! Då får man ta till sin fantasi. Jag ville  skriva om mina egna lillasysterfantasier. ”När jag var stor och du var liten”, var ett mantra, en  låtsaslek jag tröttade min storasyster med. Emma Adbåge har suveränt gestaltat de känslorna i bild.

Bild: Emma AdBåge
Bild: Emma AdBåge

När jag var stor och du var liten

När jag var stor och du var liten

– Varför är jag inte med på det där fotot?
– Du fanns inte då.
– Vadå inte fanns?
– Du var inte född då.
– Jamen, nånstans var jag väl?
– Inte vet jag. Du var väl nån annanstans.

Bild: Emma AdBåge

Alla som har ett syskon kan nog känna igen sig i den här boken. Som det här med att vara minst. Hur många år man än fyller så kommer man ju aldrig ikapp! Då får man ta till sin fantasi. Jag ville  skriva om mina egna lillasysterfantasier. ”När jag var stor och du var liten”, var ett mantra, en  låtsaslek jag tröttade min storasyster med. Emma Adbåge har suveränt gestaltat de känslorna i bild

När jag var stor och du var liten